Lasagne
Lasange kép
Hozzávalók

olaj
1 fej  vöröshagyma
2 gerezd fok hagyma
1 kg darált hús

bors
1 liter paradicsomszósz
bazsalikom
10 dkg vaj
10 dkg liszt
1 l tej
50 dkg lasagne (1 csomag)
10 dkg sajt
Elkészítés
1. Az olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst, és nagyobb lángon egészen addig pároljuk, amíg kifehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítjük. Ezután pici vizet teszünk alá, és fedő alatt megpároljuk. Amikor már majdnem készen van, felengedjük a paradicsomszósszal, bazsalikommal ízesítjük, és jól összefőzzük.
2. Közben a vajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, és addig hevítjük, míg el nem kezd kifehéredni. Felengedjük tejjel, sózzuk és nem túl sűrű szósszá (besamel) főzzük. Ha sűrűsödne, tejjel higíthatjuk.
3. Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajazunk, az aljába teszünk kevés ragut, több besamelt, majd jön a tészta, a ragu, a besamel, aztán a tészta, váltakozva. A lényeg, hogy a tetejére kerüljön az utolsó adag ragu. Megszórjuk reszelt sajttal, alufóliával letakarva, 170 fokos sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük (amíg a tészta megpuhul).
(http://www.mindmegette.hu/lasagne.recept/)