Lasagne
Hozzávalók
olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fok hagyma
1 kg darált hús
só
bors
1 liter paradicsomszósz
bazsalikom
10 dkg vaj
10 dkg liszt
1 l tej
50 dkg lasagne (1 csomag)
10 dkg sajt
Elkészítés
1. Az olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt
megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst, és nagyobb lángon egészen
addig pároljuk, amíg kifehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítjük.
Ezután pici vizet teszünk alá, és fedő alatt megpároljuk. Amikor már
majdnem készen van, felengedjük a paradicsomszósszal, bazsalikommal
ízesítjük, és jól összefőzzük.
2. Közben a vajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, és addig
hevítjük, míg el nem kezd kifehéredni. Felengedjük tejjel, sózzuk és
nem túl sűrű szósszá (besamel) főzzük. Ha sűrűsödne, tejjel
higíthatjuk.
3. Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajazunk, az aljába teszünk
kevés ragut, több besamelt, majd jön a tészta, a ragu, a besamel, aztán
a tészta, váltakozva. A lényeg, hogy a tetejére kerüljön az utolsó adag
ragu. Megszórjuk reszelt sajttal, alufóliával letakarva, 170 fokos
sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük (amíg a tészta megpuhul).
(http://www.mindmegette.hu/lasagne.recept/)