Bolognai Spaghetti
Bolognai kép
Hozzávalók

40 dkg spagetti
4 dkg parmezán
A mártáshoz:
1 fej  hagyma
1 db sárgarépa
zellerzöld
1 db húsleveskocka
0,5 dl olaj
5 dkg húsos szalonna (felcsíkozva)
25 dkg marhahús (darált)
7 dkg paradicsompüré
1 db babérlevél

bors
cukor
Elkészítés
1. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, kis kockákra aprítjuk, a zeller zöldjét finomra vágjuk.
2. Felhevítjük az olajat, kicsit megpirítjuk benne a zöldséget és a szalonnát. 2 perc után hozzáadjuk a babérlevelet, a darált marhahúst, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és időként megkeverve 5 pecig pároljuk. Együtt pirítjuk, majd 1 dl vizet hozzáöntve puhára pároljuk 1 óra alatt.
3. A spagettit marokra fogva beleengedjük a végét a forró vízbe, s ahogy megpuhul, fokozatosan utánaengedjük, mindaddig, amíg a csomó vége belecsúszik a vízbe. Ha megfőtt, leszűrjük, tányérokban elosztjuk, a húsos mártást a tetejükre kanalazzuk. Reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
(http://www.mindmegette.hu/bolognai-spagetti.recept/)